Haber

Elbistan’daki “Yeniden Hayat Lokantası”na Çorum Belediyesi’nden baklava ve börek desteği

Çorum Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde depremden etkilenenler için kurduğu “Yeniden Hayat Restaurant”a destek amacıyla baklava ve börek üretimine başladı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Afşin ilçesindeki çalışmaları incelemek için gittiği Kahramanmaraş’ta, Çorumlu fahri unvanı verilen şef Ömür Akkor ile iş adamı Ömer Seyfi Aktülün’ün Elbistan’daki “Yeniden Hayat Restaurant”ını da ziyaret etti.

Burada yapılan çalışmalardan etkilenen Aşgın, Çorum Belediyesi Buhara Bayan Kültür Merkezi’nde şehrin meşhur böreğinin Hayat Lokantası aracılığıyla depremzedelere dağıtılmak üzere hazırlanması talimatını verdi.

Merkezdeki eğitmenler ve gönüllüler kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak Çorum baklava ve su böreği üretimine başladı.

Kadın Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Aşgın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 ili etkileyen depremlerin ardından Çorum’da yardım seferberliği başlatıldığını ve afet bölgesine yüzlerce tır yardım malzemesi gönderildiğini söyledi.

Üç kez deprem bölgesine gittiğini belirten Aşgın, son olarak Elbistan’a geldiğini ve burada şef Ömür Akkor’un restoranını inceleme fırsatı bulduğunu söyledi.

Akkor’a Çorum gastronomisine yaptığı katkılardan dolayı “fahri vatandaşlık belgesi” verdiklerini hatırlatan Aşgın, “Çorum olarak Ömür Akkor kardeşimizle gurur duyuyoruz. Orada bir kafe kiralayıp restorana çevirmiş, binlerce kişiye hizmet veriyor. Elbistanlı depremzede kardeşlerimize her gün yemek yediriyor. İkinci ve üçüncü şubeleri açma telaşı içinde.” dedi.

Röportajda farklı yerlerden farklı lezzetlerin geldiğini söylediğinde Çorum baklavasını ve su böreğini övdüğünü hatırladığını söyleyen Akkor, “Şefimiz daha önce Türkiye’nin en iyi baklavasının yani su böreğinin Çorum’a ait olduğunu söylemişti. Çorumlu hanımlarla örgütlendik, depremzede kardeşlerimiz için hünerli ellerini seferber etsinler istedik, baklava ve su böreği üretimine başladık.” dedi.

Hazırlanan baklava ve böreklerin yarın Elbistan’a gönderileceğini belirten Aşgın, önümüzdeki hafta bölgeye tarhana ve kuru mantı göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu